Frøyafestivalen

Frøyafestivalen

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Vømmølgutan


Vømmølgutan er et orkester bestående av seks verdalinger som komponerer og spiller ny vømmølmusikk så vel som de spiller tradisjonell vømmølmusikk.

Med 33 års fartstid har gjengen besøkt de største festivalene i Trøndelag de siste 15 årene, men også andre større arrangementer utenfor fylket.

Gutan hadde et singelslepp i mai 2008 med låtene ”På Vømmølfestival” og ”Sommer i Krestiansund”. Sistenevnte nådde henholdsvis to andreplasser og en tredjeplass på Norsktoppen sommeren 2008.

Våren etter ble singelen fulgt opp av ei full plate med tittelen ”Ikke te å tru” som skrev Verdalshistorie med 20.plass på VG-lista for mai 2009! I 2016 utgav orkesteret albumet «Gammelgrana».


Vømmølgutan besøker flere meritterte festivaler og arrangementer. Orkesteret føler seg privilegert som får reise rundt i landet og spille en musikksjanger som ser ut til å leve i beste velgående. Tidløs, fengende, og høy allsangfaktor. Ja, det er signaturen på Vømmølmusikken!

Vømmølgutan består av Bård Bratli (gitar og sang), Stig Bratli (bass og kor), Kent Østgård (mandolin, el-gitar og kor), Yngve Østgård (trommer), Petter Andreas Røstad (trekkspill) og Torfinn Hofstad (fele)