Frøyafestivalen

Frøyafestivalen

Easily customize your share description with the Shindig theme!

TIX


TIX er tilbake på Frøya! Han tok publikum med storm og får i år æren av å avrunde Frøyafestivalen.

Andreas Andresen Haukeland – bedre kjent under artistnavnet TIX – gjorde seg først bemerket som produsent av kontroversielle russesanger, og i 2015 ble han landskjent for den svært omdiskuterte russelåten «Sjeiken 2015».

I 2018 ga han ut sin første solosingel «Shotgun», og har siden laget musikk med mer seriøse og personlige temaer og tekster.

Sommeren 2019 toppet TIX VG-lista med den selvbiografiske låten «Jeg vil ikke leve». Han toppet VG-lista på nytt med «Kaller på deg» og «Karantene», og i 2020 var han den mest strømmede artisten i Norge!Han ble kåret til årets spellemann under Spellemannprisen 2020. I februar 2021 vant TIX Melodi Grand Prix 2021 med låten «Fallen Angel», og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam i Nederland hvor det endte med en 18. plass.

Med et øre for melodier som er helt utenom det vanlige, har låtene hans de senere årene blitt allemannseie, og karakteren TIX det samme. Ved spørsmål om hvordan han lager låtene sine svarte han: “Jeg lager ikke låter til musikkbransjen, jeg lager låter til folket.”

Akkurat nå er TIX TV-aktuell som programleder for «Paradise», en videreføring av «Paradise hotel», der TIX har vært med tidligere. Han var også med i siste «Hver gang vi møtes».

TIX vil garantert skape god feststemning på Frøyafestivalen!