Frøyafestivalen

Frøyafestivalen

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Unge Ferrari

Unge Ferrari kom ut av ingensteds med sitt kritikerroste debutalbum «Til Mine Venner» i 2015 som fikk fantastiske anmeldelser fra alle de største avisene i Norge. Albumet inneholdt gjennombruddssinglene «Lianer» og «Hvis du vil» med Tomine Harket, og det ble nominert til Spellemannprisen i kategorien «Urban». Unge Ferrari er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Hamar som egentlig heter Stig Joar Haugen.

Unge Ferrari har siden da blitt en av Skandinavias mest suksessrike urbane artister, og han har således vært et ettertraktet navn å samarbeide med. Han har jobbet sammen med flere norske og svenske artister, som Lars Vaular, Store P, Cherrie og Silvana Imam. Hans fremste samarbeidspartner er imidlertid rapperen Arif, som han har spilt en rekke låter og konserter med. Unge Ferrari og Arif utgjør dessuten, sammen med Karpe Diem, supergruppen MARS.

Unge Ferrari har en flytende sangstil som grenser mellom rap og R&B, og han bruker ofte autotune. I 2016 utga han EPen «Hva er vi nå // H.E.V.N. //» sammen med Tomine Harket, før han var tilbake på egne ben med EPen «Romeo må dø» i 2017 og albumet «Midt i mellom magisk og manisk» i 2018. Albumet gikk rett inn på førsteplass på VG-lista.

Med nominasjoner til Spellemann og P3 Gull, platinatroféer, topplassering på listene, utsolgt konsert i Oslo Spektrum, konserter på landets største festivaler og utenfor landegrensene, samt lovord fra både norsk og internasjonal presse er det stort at Unge Ferrari stiller som headliner under Frøyafestivalen!